WELCOME NOTES


Saturday, June 19, 2010

Apa itu "Wawwi Matrix Blogwalking Marketing"?
Apa Sebenarnya Wawwi Matrix Blogwalking Widget ni?

Widget ini berfungsi sebagai widget untuk link exchange dan widget untuk memudahkan blogwalking, yang mana konsepnya Blogwalking sambil mengumpul point. Dan link exchange ni juga diperluaskan ke semua jaringan network bawah kita.
 
Bagaimana Cara Nak Dapatkan Trafik Dari sini?

Secara asasnya, widget ini masih lagi Manual Blogwalking, anda dikehendaki klik pada list name yang ada untuk ke blog blogger lain. Yang pastinya, klik dapat point. Itu kelebihan berbanding BW biasa secara shoutbox. Kalau guna widget ni, blog yang dibuka tu akan paparkan point yang boleh dapat dari blog tu.


So, untuk kumpul point, kena la blogwalking sebanyak mungkin ke blog-blog yang ada dalam list widget kita tu. Nak taknak, widget ni akan digunakan di mana-mana blog untuk mengumpul point.

URL blog niza akan terdapat di blog orang lain dan serterusnya hal ini meningkatkan potensi pelawat tetap di blog owner itu mari ke blog niza.Tak ada jaminan boleh dapat trafik secara 100% automatik pun.. semua masih manual, kena ada blogger yang melawat blog (blogwalking) jadi jika sebelum ini kerja ini telah diterimapakai sejak azali lagi.hehehe, kehadiran widget ini hanya membesarkan range list blogroll tersebar sahaja.. terpulang kepada blogger nak lawat atau tidak (option). Sepatutnya tidak menyalahi mana-mana sistem pengikalanan asalkan ia bukan dijana secara automatik. :-0

Apa Bestnya Point-point ni?

Dengan point-point ni, bolehlah menambah level networking anda, yang mana semakin tinggi level, semakin tinggi kekerapan blog anda akan terpapar di widget2 dan juga trafik akan meningkat sebabnya masing2 cuba mencari point2.


Dengan point ni juga nanti boleh ditukar dengan iklan di widget (terpapar ke semua blog yang ada widget), dengan wang tunai (contohnya RM2 untuk 10000point) dan macam-macam lagi feature yang akan ditawarkan.
 
Tak menyalahi Nuffnang ke?

Sebenarnya widget ni bukannya sistem yang boleh autoclik iklan Nuffnang ataupun auto tambah trafik pada blog tanpa perlu membuka sesuatu blog.

Kat T&C Nuffnang under No. 6: Abuse of Services,

• Directly or indirectly generate impressions, page views, unique visits of or clicks on any Ad through any automated, deceptive, fraudulent or other invalid means, including but not limited to repeated manual clicks and the use of robots; and

itu kalo auto..sistem ni pulak memang manual. Kena manual click dan melawat blog tuu pada bloglist, baru boleh bagi trafik. Bukannya, pasang jer, terus trafik masuk. NO, NO!! Kena juga blogwalking, tapi bila guna widget ni, selain dapat point, network berkembang, makin ramai akan datang ke blog kita sebab nama dah kuar kat widget ramai orang. Macam tu laa konsepnya.

Pengasas WAWW ckp Nuffang dia haramkan autosurf dan klik iklan masing2x atau sesama sendiri dll, aktiviti blogwalking banyak melibatkan trafik exchange sesama blog, Sistem Widget ini adalah Sistem matrix blogroll. Tidak ada jaminan 100% setiap blogger boleh dapat trafik berjuta-juta secara automatik sebab ia adalah sistem manualsurf sama sahaja seperti akak ada listblogroll dan hari2x lawat blogroll itu untuk blogwalking.
 
Berbaloi ke Pasang Widget ni?

Tiada niat untuk mempengaruhi sesiapa pun, lagipun widget ni cam best :) Bila lagi nk sokong produk keluaran anak tempatan kan. Kalo nak cakap berbaloi ke tidak, kena tunggu la tempoh lebih lama sebab ni niza pun baru pasang x sampai sebulan pun. Berbaloi ke tak? Mungkin nanti bila banyak features, akan nampak lebih berbaloi dengan menda ni.

Macam Mana Nak Pasang Widget Ni?

Isi borang yang anda jumpa pada widget tersebut. Borang ni hanya visible pada blogger yang masih belum mendaftar. Visitor akan nampak form ni, tapi bukan tuan punya blog.


REF = Downline kita pada level 1. Jumlah REF depend on account kita.

LV = Upline kita.

Macam mana nak check points, Network dll ?
Pada widget anda, klik nama anda sendiri di bahagian paling atas, dan refer widget anda untuk kod dibawah:
KOD: ACC
Keterangan: Jenis Akaun kita, perlu ditingkatkan melalui point. Sebab tu kena kumpul point banyak2.

KOD: $$$
Keterangan: Feature tukaran wang dengan point (akan datang)


KOD: POINT
Keterangan: Point yang berjaya dikumpulkan melalui BW dengan Widget ini. Dan 5000 point dari contest yang disertai (buat entry pasal widget).


KOD: TBWK
Keterangan: Today Blogwalking - ex 9 klik hari ini ke blog lain dengan gunakan widget pada blog kita. Mungkin kita ataupun visitor lain. Ingat, wajib visit 2 link REF minimum untuk kekal aktif


KOD: LBWK
Keterangan: Last Blogwalking (tarikh)


KOD: HIT
Keterangan: hit klik biasa berapa banyak hit orang klik ke blog kita. Biasanya jumlah HIT lebih banyak sebab ada pelawat y mai tak klik finish selepas timing tamat tempoh atau dah terlawat 2-3 kali


KOD: HITUC
Keterangan: klik Unik yang berkualiti (1 hari, 1 IP) yang akan deduct sejumlah points dan berapa banyak/ramai dah lawat blog ade satu2 blog tur melalui widget yg telah ditolak Cost Per Click (CPC) pointsnya


KOD: LV1 dan seterusnya
Keterangan: 6 sebab matriks ssetengah blog 6x5 jer (korang yang baru 5x5)..so hanya boleh ada 6 downline jer bawah blognya. Yang mendaftarkan blog dia dengan widget niza akan direct ke bawah downline niza yg LV2 ni. kiranya sapa yang duk bawah niza ni, akan dapat free downline. Ini yang dimaksudkan dengan konsep autospillover. Yang lain akan direct ke LV seterusnya.. Untuk niza maksimumkan point lagi, kena cukup LV2 6x5 pulak dan seterusnya. (5 downline setiap blogger pada LV2)


Related link to refer:Cabaran 1 (11 Jun 2010 – 30 Jun 2010)
DJ - Aj on WAWWI 
Wawwi Matrix BlogWalking – Tukar Trafik Jadi Duit

P/S:
siap ada contest lagi gitu.. let's join, just click my 'Wawwi Matrix Blogwalking' at the blog side to register . Then click Cabaran 1 (11 Jun 2010 – 30 Jun 2010) to join the contest... :)

No comments: